خانه / زعفران / انواع زعفران برای فروش در بازار

انواع زعفران برای فروش در بازار

انواع زعفران برای فروش در بازار

در قسمت زیر به طور کامل طریقه تمیز کردن زعفران و جداسازی کلاله (سه رشته سرخ رنگ) از گل زعفران ذکر شده تا کشاورزان عزیز با رعایت این نکات زعفران را با کیفیت بهتر تمیز کرده و بتوانند با قیمت مناسب تری به بازار عرضه کنند.

بعد از چیدن گلهای زعفران از مزرعه نیاز هست در فضایی دیگر نسبت به جداکردن کلاله از گل زعفران اقدام شود به این صورت که گل را از وسط باز کرده و کلاله (بخش سرخ رنگ که شامل ۳ رشته است) به همراه دنباله سفید رنگ از میان گل خارج می شود.

حال اگر سه رشته سرخ رنگ جدا شده را به همراه دنباله سفید رنگ روی هم قرار دهیم (مطابق شکل زیر) و زعفران را به همین صورت خشک کنیم زعفران دسته حاصل می شود

در بعضی مناطق، زعفران به همین صورت خشک می شود و چون تعداد رشته های زعفرانی که روی یکدیگر قرار می دهند زیاد است و در نهایت نخی دور دسته ایجاد شده، می پیچند به این زعفران، دختر پیچ نیز گفته می شود. این روش خشک کردن در حال حاضر بازار پسندی محدودی دارد و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین توصیه می شود کشاورزان به روش های دیگر که در اینجا ذکرشده نسبت به خشک کردن زعفران اقدام کنند.

در چند سال اخیر زعفران را به این صورت خشک می کنند که مانند تصاویر زیر سه رشته سرخ رنگ از دنباله سفید رنگ آن جدا شود

بخش سفید رنگ که جداگانه خشک می شود ریشه زعفران نام دارد و با قیمتی حدود یک چهارم بخش سرخ رنگ به فروش می رسد.

بخش سرخ رنگ بر اساس ویژگی های زیر به چند نوع تقسیم می شود:

 اگر در هنگام جدا کردن دنباله سفید، بخش کوچکی از آن همراه رشته های سرخ باقی بماند و به طور کامل از آن جدا نشود زعفران تولیدی را پوشال می نامند

 

ولی اگر بخش سفید رنگ را کامل و با دقت جدا کنیم به نحوی که رشته های سرخ رنگ به تنهایی و بدون ناخالصی خشک شوند زعفران زیر تولید میشود که زعفران نگین و یا شبه نگین نام می گیرد

اگر در خشک کردن این زعفران دقت کنیم بطوریک کلاله ها خرد نشوند و همه درشت و یکدست باشند زعفران نگین و یا شبه نگین نام می گیرد ولی اگر در مرحله خشک کردن دقت کافی صورت نگیرد به طوریکه بخشی از کلاله ها خرد شود زعفران ممتاز (به این زعفران سرگل نیز گفته می شود) داریم که قیمت آن از نگین و یا شبه نگین کمتر است

بالاترین قیمت به ترتیب شامل زعفرانهای زیر می شود ۱ – زعفران نگین ۲ – زعفران شبه نگین ۳ – زعفران ممتاز ۴ – زعفران پوشال ۵ – زعفران دسته   ۶ – ریشه زعفران

درست است براساس دقت در نحوه تمیز کردن و خشک کردن زعفران می توان در قیمت گذاری زعفران موثر بود ولی قبل از آن باید در نگهداری و رسیدگی به مزرعه زعفران دقت کافی صورت گیرد تا کلاله های زعفران درشت، خوشرنگ و با ضخامت زیاد حاصل گردد و به اصطلاح کشاورزان قلم زعفران ضعیف نباشد.

در دو سال اخیر پرچم های زعفران (شکل زیر) نیز در بازار به فروش می رسد

 

گلبرگهای زعفران که در تصویر زیر دیده می شود بخشی از زعفران است که در حال حاضر بازار خرید ندارد ولی به دلیل خواص ارامبخشی و ضد افسردگی می توان از  خشک شده آن به صورت دمنوش استفاده کرد.

جهت مشاوره و یا خرید پیاز زعفران می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۹۱۳۹۷۸۶۸۸۳ خانم مهندس شمس

۰۹۳۷۶۵۵۷۹۱۶ اقای مهندس قانی

 

 

درباره ی Reza

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *